kleur kleur kleur! Expositie Nicolaasschool

De kinderen van de groepen zes van de Nicolaasschool hebben acht weken lang hard gewerkt bij kinderatelier Punt 5 om vier prachtige kunstwerken tentoon te kunnen stellen tijdens de expositie op woensdag 22 november.

Het eerste kunstwerk geschilderde overheerlijke tompouce. We kregen een miniversie van dit lekkere taartje en moesten dit heel groot schilderen.

Daarna hebben we een dier getekend met stift uit één lijn. De stift mocht niet van het papier gehaald worden tijdens het tekenen. Als laatste moest er natuurlijk wel een gouden of zilveren krulletjeslijst omheen.

De foamdruk was het volgende werkstuk. We begonnen met een ontwerp maken van iets eetbaars met een reclametekst erbij. De vormen van die lekkere bananen, pizza’s, wortels en ananassen hebben we geknipt uit foam en gedrukt in twee kleuren over elkaar.

Als laatste hebben we ons gestort op een andere drukvorm, de linoleumsnede. De afbeelding mochten we zelf bedenken. Met carbonpapier zette we het ontwerp op de linoplaat en gingen aan de slag met de linoleummesjes. Er moesten een paar pleisters geplakt worden, maar de afdrukken waren echt super. Deze afdrukken mochten we zelf maken op de pers. Heel spannend wat daaruit kwam, want alles was in spiegelbeeld. Veel kinderen hebben zelfs een kleurendruk gemaakt

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.