Jubileum

“Heel vaak vragen de kinderen aan mij waarom het Kinderatelier Punt 5 heet. Ik vertel ze dan dat we met vijf mensen waren toen het begon en dat iedereen iets anders wilde. De één wilde een galerie, de ander een grafiek werkplaats en anderen een kinderatelier en we zochten een naam die bij alle dingen tegelijk pasten. En dat lukte natuurlijk niet, toen hebben we het Punt 5 genoemd, omdat we met ons vijven waren.

In 1998 had ik nooit kunnen denken dat het Kinderatelier dat ik voorzichtig was begonnen in de beneden ruimte van het atelier, zo succesvol zou worden…”

Marion Rutten


 P5=15!

27 februari 2014

Ons 15 jarig bestaan hebben we natuurlijk ook passend gevierd!

Vandaag vierden we dat het kinderatelier 15 jaar bestaat! Wie had er toen kunnen denken dat 15 jaar later we er nog steeds zouden zijn met ons mooie kinderatelier! Punt 5 begon in 1999 Met Angela, Yvette Saskia Leen en Marion. Het kinderatelier kon aan de Rosier Faassenstraat een mooie start maken. Er is de afgelopen jaren veel gebeurt en na een paar verhuizingen heeft het een mooie plaats gevonden aan de Mathenesserdijk. Nog steeds in het prachtige Delfshaven! Marion is de drijvende kracht achter het kinderatelier en met 2 vakkrachten, Els en Nina samen met vrijwilligers zijn er elke dag kunstlessen in het atelier! Ons onvolprezen bestuur, Caty, Ineke, Frits en Ad slepen het atelier door moeilijke en leuke tijden heen! Op naar de volgende 15!


27 februari 2009

Wie had dat gedacht, tien jaar bestaat het kinderatelier alweer! Voor het 10 jarig jubileum hebben we een boekje, een film en een expositie in Villa Zebra gemaakt! gemaakt. Je kunt het hier bekijken:

 

Scan 7Scan 8

 

Bekijk hier de prachtige film die gemaakt is voor het 10 jarig bestaan van Punt 5. In twee delen zie je hier o.a. oud leerlingen en docenten aan het woord. De film is gemaakt door Christian Waard van Air Rebels.

 

 


27 februari 1999

De uitnodiging voor ons openingsfeest

Scan 5Scan 6