Speciale projecten, electrahuisje Mathenesserdijk

Op deze pagina kun je lezen hoe het project “electrahuisje Mathenesserdijk” tot stand is gekomen!


En toen was het zover! Bekijk hier foto’s en nieuwsverslagen!

1599675_527894733993573_1329124292_o

 

Klik op de foto voor alle foto’s van de opening!

 

 

RTV Rijnmond

Kinderen uit de wijk Tussendijken hebben onder leiding van kunstenaar Marion Rutten en collega’s van kinderatelier PUNT 5 een serie frisse nieuwe ontwerpen gemaakt voor het noodzakelijke, maar in het oog springende gebouwtje. Ze kwamen met elf ontwerpen, waarover de buurtbewoners hebben gestemd. Luister en lees verder op de site van rtv Rijnmond!


Woensdag 26 februari is het zover! Om 9.45 zal burgemeester Aboutaleb het Electrahuisje aan de Mathenesserdijk, vlakbij de Mathenesserbrug, onthullen. Het huisje heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Op de blauwe ondergrond zijn kunstwerken geplaatst van kinderen uit de wijk in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Kom kijken bij de onthulling van dit bijzondere project!

Onthulling.inddBekijk op deze pagina foto’s rondom dit unieke wijk project!


Natuurlijk hebben ze allemaal een beetje gewonnen, dat kun je wel zien! De lino met de meeste stemmen komt op de grootste muur van het Electrahuisje aan de Mathenesserdijk! We hebben iedereen die maar wilde, vooral de buurtbewoners rondom de Mathenesserdijk, de kans gegeven om hun stem uit te brengen. Frits Gronert, voorzitter bestuur Punt 5 en Galerie Atelier Herenplaats was samen met Michiel van der Pols van de Stadsmarinier Delfshaven en Patrick Boel  van de Buurcooperatie Mathenesserdijk de jury. En… Maud, tweede van links boven, heeft de meeste stemmen gekregen! In totaal zijn er 201 stemmen uitgebracht! Fantastisch, iedereen bedankt! Op 26 februari 2014 zal burgemeester Aboutaleb het Electrahuisje aan de Mathenesserdijk onthullen… Het huisje zal dan een nieuwe look hebben… We houden jullie op de hoogte!picstitch

Bekijk op hun eigen pagina hoe de middag er uit zag!


Het electrahuisje aan de Mathenesserdijk (kruising Mathenesserbrug) krijgt binnenkort een make-over! Bij Kinderatelier PUNT5 hebben de kinderen in opdracht van Stichting Buurcooperatie Mathenesserdijk, hard gewerkt aan ontwerpen die op het electrahuisje komen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt geprint op het grootste paneel dat op het huisje komt! Klik op deze link en breng je stem uit op de lino die jij het mooiste vind!

woensdag 28 december om 15.00 is de opening van de expositie van alle ontwerpen voor het electrahuisje!

Flyerelectraexpo Laatste versie-1-2

4Electra Huisje


 

http://gallery.mailchimp.com/0018b1745fb501d887f051e69/images/image_13652404811561365240487.jpgELEKTRAHUISJE

Nieuwe muurschildering

Met steun van de burgemeester gaat Kinderatelier Punt5 een nieuw ontwerp maken voor de muurschildering op het elektrahuisje bij de Mathenesserbrug. De huidige muurschildering is in 1997 gemaakt door A. Roozendaal. Hij is ermee akkoord dat er iets nieuws komt op het huisje.
Het huisje wordt eerst opnieuw geschilderd en dan komen er een aantal panelen op de muren. Een groep kinderen uit de buurt maakt in het kinderatelier ontwerpen voor de panelen. Daarvan komt een expositie waar bewoners uit de buurt kunnen stemmen. Een jury maakt dan de definitieve keuze.
Het is de bedoeling dat het elektrahuisje er in maart 2014 weer prachtig bijstaat.
Kijk voor meer informatie over het elektrahuisje op de site!

Eén reactie op Speciale projecten, electrahuisje Mathenesserdijk

  1. Pingback: Feestelijk onthuld, electrahuisje door burgemeester Aboutaleb | KINDERATELIER PUNT 5

Reacties zijn gesloten.