Rotterdam viert de stad; cultuurtraject

2015_11_12_naamloos_IMG_8348-bewerkt

Deze maand komen er maar liefst 17 scholen naar het kinderatelier om deel te nemen aan de workshop: Ets je eigen stad. PUNT 5 doet mee aan de themalijn voor het Rotterdamse onderwijs; Rotterdam viert de stad! (zie link naar de KCR) onderdeel van het cultuurtraject.

De kinderen krijgen van ons les in de grafische techniek etsen, dat is best een ambachtelijke techniek, waarbij je je tekening met etszuur in een zinkenplaat bijt en daarna afdrukt. Natuurlijk helpen wij ze met de technische stappen en het atelier veranderd in een bruisende drukkerij. Vooraf krijgen alle schoolgroepen een powerpoint te zien met etsen van oude meesters en moderne kunstenaars die etsen maken. Daarna gaan zij zelf aan de slag, ze maken allemaal een eigen ontwerp en natuurlijk hun eigen ets.

En wat een prachtige etsen worden er gemaakt! Wij zijn heel trots op zulke talentvolle kinderen, zo mooi! Hieronder een selectie van de prachtige foto’s van Hans van Wel. Het team dat deze workshop begeleid bestaat uit: Els, Marion, Michelle, Hans, Yasmila, Hans en Oscar.

Themalijn Rotterdam viert de stad

In schooljaar 2015/2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met de stadsbrede manifestatie ´Rotterdam viert de stad’. De nieuwe themalijn ‘Rotterdam viert de stad’ biedt 1 activiteit voor voor elke groep of leerjaar van uw school. Lees verder…

Huizen en gebouwen in Rotterdam
Kom je ook etsen?  In het atelier worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van de grafische technieken. Leerlingen worden meegenomen in de geschiedenis van de ets techniek en bekijken een kleine expositie van echte etsen van oude meesters en van moderne Rotterdamse kunstenaars. Daarna gaan ze zelf aan de slag en etsen ze een eigen gebouw met etszuur in zinken platen. Ze zullen de magie van een uitgebeten lijn gaan zien. Van alles leren over deze ambachtelijke druktechniek. En met hun vingers vol drukinkt zich een echte kunstenaar voelen.


Schermafbeelding 2015-09-16 om 00.03.13