Songo Komuna

Een droom…

Stichting Songo Komuna wil kinderen die leven in sociaal economische achterstandssituaties, inspireren en motiveren actief deel te nemen aan activiteiten op het gebied van zelfexpressie.

De activiteiten van Songo Komuna zijn gericht op de behoefte van ieder kind om uitdrukking te geven aan wie je bent, … lees verder


 4 maart 2015

flyer songo.indd


18 december in Mexico!

DSC_0415

Tijdens een festival in San Cristobal mocht Melel Xojobal  “demonstreren” op een plein om aandacht te vragen voor de rechten van de inheemse kinderen. Daarbij mochten ze tentoonstellen welke culturele activiteiten ze dit jaar hebben gedaan. Daarvan hebben ze gebruik gemaakt om gelijk de werken van het tweeluik project te exposeren.

Presentatie in Mexico!


5 november 2014

En weer een stapje verder! De kunstenaars van de kinderdrukkerij zijn al goed op weg om hun deel van het tweeluik toe te voegen!

Mexico project!


29 oktober 2014

Woensdag 29 oktober kwamen Ingrid en Karin van Songo Komuna met een doos vol schilderijen van de kinderen uit Mexico! We hebben  samen de doos open gemaakt en de de schilderijen bekeken. We hebben gekeken wie verder gaat werken op welk schilderij.
Er zijn 11 nederlandse kinderen en 9 Mexicaanse Wij zijn benieuwd hoe verschillend “de andere kant” wordt!

We hebben post!

 


1 oktober 2014

De kinderen van de kinderdrukkerij werken aan een heel speciaal uitwisselingsproject met kinderen uit Mexico, in samenwerking met Songo Komuna. De kinderen werken gedurende 3 workshops aan dezelfde thema’s in beiden landen. Het thema was „Je huis, je familie” . Wij sturen dan de de kunstwerken per post naar Mexico toe en andersom , we werken  verder aan elkaars werkstukken, het is een tweeluik! Woensdag 1 oktober en 8 oktober hebben de kinderen hard gewerkt aan hun ontwerpen en hiervan etsen gemaakt. De etsen hebben zij zo afgedrukt dat de helft van het vel leeg bleef, voor het kind uit Mexico. Daarna hebben we alle half lege vellen in een postpakket gestopt, het geheel prachtig versierd en naar Mexico  verstuurd!
En nu maar wachten bij de brievenbus wat er terug komt, spannend…..

unnamed-11


3 Juli 2013

Bekijk ook het evenement op Facebook!

Moku Hanga expo

 


Klik op de afbeelding hieronder om het Moku Hanga boekje te openen. Informatie over dit bijzondere project met prachtige foto’s!

Moku Hanga boekje

 

 

 


  Juni 2013

Alweer de derde les van Yuriko in het kinderatelier. De kinderen hebben weer ongelofelijk geduldig gewerkt! Om op Japanse manier een houtsnede te maken heb je veel concentratie, inzet en geduld nodig… en dat hebben ze! Yuriko had naam stempels voorbereid voor alle kinderen die de workshop volgen. Yuriko heeft ook onze botte lino mesjes geslepen… fijn hoor, nu kunnen ze nog beter in hun vingertjes snijden!

Voor foto’s van workshop dag 2!


 Juni 2013

Wat is Ukiyo-e 浮世絵? Wat is Moku-Hanga 木版画?
De kinderen van de Kinderdrukkerij van PUNT 5 weten dat nu! Zij hebben woensdag les gekregen van Yuriko Miyoshi 百合子 een kunstenares die is opgegroeid in Japan. Zij geeft de kinderen 4 lessen in Japanse houtsneden technieken. De eerste les hebben de kinderen heel veel geleerd over Japanse houtsneden  Japans schrift en  hun eigen naam in Japanse kanji leren snijden in hout.
Het was een heel bijzondere les!