Wat doen wij?

Voor scholen

Stichting Punt 5 kinderatelier in Delfshaven is een ruimte  waar kinderen les krijgen in beeldende kunst (etsen, tekenen, schilderen, grafiek, ruimtelijk). De kunst lessen worden gegeven door een  docent beeldende vorming ondersteund door een van onze vaste vrijwilligers.

Wij bestaan nu 24 jaar, en werken intensief samen met vier verschillende basisscholen uit de wijk; de NicolaasschoolOBS de Vierambacht, de Valentijnschool en  SBO de Lucasschool.

De afgelopen jaren hebben we een aantal succesvolle kunstprojecten ontwikkeld. Een kunstproject bij Punt 5 bestaat uit een serie van ongeveer 8 lessen van anderhalf uur met een afsluitende expositie . We nemen de kinderen heel serieus en bieden minimaal 3 verschillende beeldende technieken aan, zoals schilderen met acrylverf, etsen maken, linosneden maken, boetseren met was, collages, sjabloneren, stempelen etc.
We proberen de kinderen alles zoveel mogelijk zelf te laten doen en werken met professionele materialen. Dit is mogelijk omdat we in ons eigen volledig voor kinderen ingerichte kinderatelier werken. Daar hebben we onder meer kleine ezels, een lino- en ets pers en diverse aanpassingen om met de kinderen goed en veilig te kunnen werken.

Omdat we werken met een serie van meerdere lessen kunnen we de kinderen echt meenemen op avontuur.  Ze doorlopen een creatief proces waarbij wij iedere kind een positieve ervaring willen meegeven. Dat doen we door hun werk heel serieus te nemen, en bij de expositie alles mooi in te lijsten en te exposeren. Voor zo’n expositie gaan uitnodigingen naar de klasgenoten en ouders, er is een feestelijke opening. We hopen de kinderen zelfvertrouwen te geven en ze natuurlijk veel plezier te laten beleven!

 

 Kom vooral eens kijken  bij een expositie:  de kinderen maken echt prachtige werk!


Kunstprojecten die elke week bij ons draaien;

schooljaar 2022-2023:

 • Iedere maandagochtend leerlingen van basisschool de Valentijnschool
 • Iedere maandagmiddag leerlingen van basisschool voor speciaal onderwijs de de SBO Lucasschool
 • Iedere maandag namiddag kinderen van BSO de Grote machinist van 7 t/m 12 jaar
 • Iedere dinsdagmiddag workshops cultuurtraject “Net als Rembrandt” voor het speciaalonderwijs , cluster 2, 3 en 4
 • Iedere woensdagochtend leerlingen van basisschool de Vierambacht
 • Iedere woensdagmiddag  leerlingen van basisschool de Nicolaasschool
 • Ieder woensdagmiddag van 15:00-17:00 in de vrije tijd onze talentengroep:“de Kinderdrukkerij” kinderen van verschillende scholen (8 t/m 14 jaar)
 • Iedere donderdag ochtend peuters (2-3 jaar)  van de Dolfijn / de Valentijnschool
 • Iedere donderdagmiddag kinderen van BSO de Grote machinist, (4 t/m 7 jaar) deze lessen zijn op locatie
 • Iedere donderdag namiddag 15:30-17:00 in de vrije tijd,  de Kunstklas, aanbod voor  kinderen van verschillende scholen ( 5-9 jaar). Dit aanbod is gratis voor alle kinderen uit de wijk.
 • Iedere vrijdagochtend, onze ouderenochtend:  Etsen in Delfshaven speciaal aanbod voor ouderen, 65+, uit de wijk.