De Valentijnschool

22 juni 2017


Donderdag 17 November
Expositie Kleine Kunstenaars!
Donderdag 30 juni 2016
Afrikaflyer.indd


maart-april 2016
Kinderen van de Valentijnschool in Rotterdam komen elke week bij kinderatelier PUNT5 om kunst te maken.
Het thema is portret en de kinderen hebben animaties gemaakt die te maken hebben met emoties.


7 januari 2016
Les 5 Nulgroep Valentijnschool
Ijskristallen!

 


30 november 2015
Les 1 peuters nulgroep… ijs!


PSZ de Dolfijn / de Valentijnschool expositie!
Hierbij nodigen wij U uit voor een expositie van Kinderatelier PUNT5. De peuters van de Nul groep van PSZ de Dolfijn / de Valentijnschool hebben de afgelopen 10 weken mee gedaan aan een kunstproject. Iedere week kwamen er maar liefst 31 kinderen van 3 jaar oud in ons atelier werken, en wat waren ze goed deze kleine kunstenaars! De feestelijke opening van de expositie is op woensdag 11 november om 10:30 (de groep van Bianca en Naima) en om 11:15 (de groep van Jaqueline)

Ouders en familie zijn van harte welkom!!

marion rutten
flyer peuters valentijnschool pdf2


Les 7, regen- peuters valentijnschool
Nadat het prentenboek “Het begin van de zee” van Annemarie van Haeringen was voorgelezen hebben de peuters een regenles gehad! Op nat papier hebben ze helemaal zelf regen geschilderd.

 


Naar het Rijks!
Vandaag hebben we iets heel bijzonders gedaan. We zijn met 15 kinderen van de Valentijnschool naar het Rijksmuseum gegaan!
Wat hebben we genoten van al de mooie kunstwerken die we eindelijk in het echt konden zien!

 


Les 5: de Gruffalo!

 Les 4: de neus! we hebben geuren gemaakt met behulp van schuim! De kinderen hebben heerlijk gekliedert en prachtige geuren geschilderd!’Ze zijn nog maar voor de tweede keer hier en nu al staan ze aan de pers! De peuters van de Dolfijn / De Valentijnschool  hebben prachtige stiftdrukken gemaakt. Wat deden ze weer goed hun best!

 

 


Vanaf deze week komen er elke week 30 peuters van de Dolfijn / De Valentijnschool  in ons atelier werken.

Vandaag hadden zij hun eerste les; stempels maken, lekker herrie maken!


Hundertwasser flyer.indd

 


FLYER Valentijn plus1.2.indd

Donderdag 21 april om 13:00 was de opening van deze prachtige tentoonstelling en er waren veel ouders om het werk van hun kinderen te bewonderen! De heel jonge kunstenaars, 4 en 5 jaar, hebben glunderend hun diploma gekregen.

 


De laatste les van onze kleine kunstenaars van de de Valentijnschool zijn we lekker groot gaan schilderen. Na een inspirerend verhaal over kleuren mengen en een demonstratie over het gebruik van penseel pallet en ezel gingen ze van start. Er werden echte schilderbeesten wakker in sommige kinderen, anderen droomde juist heerlijk weg, weer andere deden belangrijk wetenschappelijk onderzoek. Het was zo fascinerend om bij ieder kind een heel andere strategie te zien met 12 compleet verschillende schilderijen als resultaat. Wat een heerlijke afsluiting van een bijzonder  project.

Wij gaan de kleine kunstenaars missen in ons atelier!

 


Dit ben ik!

 

Hoe groot ben jij? Hoeveel plaats neem jij in? De kinderen van de valentijnschool hadden vandaag een les over silhouetten en groot en klein. Gelukkig was de Gruffalo er ook en samen lazen wij een spannend verhaal over het kind van de Gruffalo dat helemaal alleen  in het bos gaat spelen  (en dat mag eigenlijk niet) en in het bos is ook een grote gevaarlijke muis…… Na het spannende verhaal gaan de kinderen ook kijken hoe groot ze zelf zijn, en dat kan je doen door je zelf om te trekken. De kunstenaars van PUNT 5 doen het voor. En de kinderen gaan ook zichzelf omtrekken, daarvoor moet je plat gaan liggen maar dan kan je niet overal bij, gelukkig zijn de kinderen zo slim om elkaar te gaan helpen. En zo kunnen we toch dingen meten en tekenen, en bekijken.  Heel veel, handen en benen en voeten en hoofden zijn gemeten en getekend. Het was een spannende ontdekkingstocht en er zijn vele prachtige vindingen gedaan.

unnamed-6


Expositie 11 december

Peuters 3 uitnodigingen3

 


Expositie 10 december

Peuters 3 uitnodigingen2-1

 


Expositie 10  december

Peuters 3 uitnodigingen