Basisscholen

Voor scholen

Kinderatelier Punt 5 in Delfshaven is een ruimte  waar kinderen les krijgen in beeldende kunst (etsen, tekenen, schilderen, grafiek, ruimtelijk). De lessen worden gegeven door een kunstenaar- docent beeldende vorming in het kader van de verlengde leertijd .

Wij bestaan nu al weer bijna 20 jaar, en werken samen met verschillende basisscholen in de wijk; de Nicolaasschool,  OBS de Vierambacht,  en  SBO de Lucasschool. Ook doen wij mee met het Atelier in School project van de KCR .

De afgelopen jaren hebben we een aantal succesvolle kunstprojecten ontwikkeld. Een kunstproject bij Punt 5 bestaat uit een serie van 8 lessen van anderhalf uur met een afsluitende expositie . We nemen de kinderen heel serieus en bieden minimaal 3 verschillende beeldende technieken aan, zoals schilderen met acrylverf, etsen maken, linosneden maken, boetseren met was, collages, sjabloneren, stempelen etc.

We proberen de kinderen alles zoveel mogelijk zelf te laten doen en werken met professionele materialen. Dit is mogelijk omdat we in ons eigen volledig voor kinderen ingerichte kinderatelier werken. Daar hebben we onder meer kleine ezels, een lino- en ets pers en diverse aanpassingen om met de kinderen goed en veilig te kunnen werken.

Omdat we werken met een serie van meerdere lessen kunnen we de kinderen echt meenemen op avontuur.  Ze doorlopen een creatief proces waarbij wij iedere kind een positieve ervaring willen meegeven. Dat doen we door hun werk heel serieus te nemen, mooi in te lijsten en te exposeren. Voor zo’n expositie gaan uitnodigingen naar de klasgenoten en ouders, er is een feestelijke opening. We hopen de kinderen zelfvertrouwen te geven en ze natuurlijk veel plezier te laten beleven!

 • Een standaard Kunstproject bestaat uit 8 lessen en wordt afgesloten met een expositie ( dat is les 9)
 • Punt 5 doet de werving in de klassen en zorgt voor uitnodigingen voor de ouders
 • We brengen en halen de kinderen van het schoolplein naar Punt 5 en terug
 • De school kan kiezen voor een kunst-beeldtaal-project of een kunstproject
 • Er kunnen maximaal 12 kinderen per les meedoen
 • Er is altijd een professioneel kunstdocent en vrijwillige begeleiding; er is geen begeleiding nodig van de school
 • Een standaard kunstproject kost  1008,-

Als u speciale wensen hebt, kunnen wij in een gesprek met u nagaan of we een project op maat kunnen maken. Ook doen wij soms projecten op scholen.

 Kom vooral eens kijken  bij een expositie:  de kinderen maken echt prachtige werk!


Kunstprojecten die NU bij ons draaien:

 

 • Iedere maandagmiddag “Atelier in school, KCR” , SBO de Lucasschool
 • Iedere dinsdagmiddag  “Atelier in school, KCR”   Basischool de Vierambacht
 • Iedere woensdagmiddag 12:30-14:15 kinderen van de Nicolaasschool
 • Ieder woensdagmiddag onze talentengroep:“de Kinderdrukkerij” kinderen van verschillende scholen
 • Iedere donderdagmiddag “Atelier in school, KCR”, de Valentijnschool
 • Iedere donderdagmiddag, De Kunstklas, eigen aanbod, kinderen uit de wijk, 6 t/m 10 jaar
 • Iedere vrijdagochtend, Ouderen aanbod.

 Speciale projecten

Iedere woensdagmiddag van 15:00-17:00 de kinderdrukkerij , vervolg activiteit kinderen tussen de 8-12 jaar voor talentvolle kinderen uit de wijk die kennis met beeldende kunst hebben gemaakt va onze schoolprojecten, en heel graag les willen hebben


Met steun van de burgemeester gaat Kinderatelier Punt5 een nieuw ontwerp maken voor de muurschildering op het elektrahuisje bij de Mathenesserbrug. De huidige muurschildering is in 1997 gemaakt door A. Roozendaal. Hij is ermee akkoord dat er iets nieuws komt op het huisje. Het huisje wordt eerst opnieuw geschilderd en dan komen er een aantal panelen op de muren. Een groep kinderen uit de buurt maakt in het kinderatelier ontwerpen voor de panelen. Daarvan komt een expositie waar bewoners uit de buurt kunnen stemmen. Een jury maakt dan de definitieve keuze. Het is de bedoeling dat het elektrahuisje er in maart 2014 weer prachtig bijstaat. Kijk voor meer informatie over het elektrahuisje op de site!

In het voorjaar van 2011 hadden we iedere donderdag ochtend een vrouwen groep

Kleuren beleven