Wie zijn wij?


K
i n d e r a t e l i e r

P u n t 5

Kinderatelier Punt 5 is een atelier voor kinderen in Rotterdam Delfshaven. Het atelier is ingericht om kunstlessen te geven vanuit een veelheid van beeldende disciplines. Er wordt geschilderd, getekend, ruimtelijk gewerkt, grafiek gemaakt etc. De lessen zijn bedoeld voor kinderen in de basisschool leeftijd. Er zijn ook moederprojecten, vader en kind projecten en zelfs lessen met peuters.

Het kinderatelier heeft een vaste docent/coördinator, Marion Rutten(midden). Verder zijn Els Pardon(rechts) en Nina Westendorp(links) vaste docenten. Voor een goede structuur heeft de stichting een bestuur dat regelmatig bijeenkomt. De lessen worden ondersteund door vrijwilligers.
image1

Marion Rutten

Directeur/vakdocent en oprichter van Punt 5

unnamed-12

Vanaf het begin ontwikkel ik de lessen en kunstprojecten voor het kinderatelier. Ik ben beeldend kunstenaar en eerste graads docent beeldende vormgeving, kunst en kunstgeschiedenis. Zowel de academie in Arnhem als de Koninklijke Academie in Den Haag heb ik afgerond. Ik maak etsen en houtsnede en exposeer die regelmatig. Door mijn passie voor grafiek maken de kinderen bij Punt 5 ook opvallend veel grafiek en gaan de meeste door mij ontwikkelde kunstprojecten over beroemde kunstenaars die ook veel grafiek maken. Bij het kinderatelier geef ik naast school projecten ook les aan de kinderdrukkerij. Workshops voor ouderen, volwassenen, peuters, docenten training en mensen met een verstandelijke beperking geef ik met veel plezier en creativiteit vorm.

Andere werkzaamheden: bestuurslid geweest bij Grafiekplatform VOG en docente etsen en grafische technieken bij Atelier Marion Rutten, Grafiek aan de Schie. Bekijk ook mijn  eigen pagina met grafisch werk.

 

Els Pardon

Vakdocent

Vanaf 1984 volgde ik lessen aan de Willem de Kooning academie en Open Ateliers in Rotterdam. Hoewel ik veel geschilderd heb , maak ik nu voornamelijk grafiek, vooral linosneden. In mijn Atelier in Abbenbroek geef ik ook les aan kinderen en organiseer ik Kunstzinnige kinderfeestjes en workshops. Ik vind het erg leuk om bij Punt 5 kinderen te begeleiden en stimuleren met tekenen, schilderen en grafiek, omdat ze vaak zo verrassen in wat ze maken. Als docenten overleggen we met elkaar over de lessen en creëren zo nieuwe lessenseries. Bekijk ook mijn persoonlijke website.

Nina Westendorp

Vakdocent en vormgever

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na mijn opleiding grafisch ontwerpen op de kunstacademie in Arnhem, besloot ik de BIK (Beroeps Kunstenaars in de Klas) te volgen.

Als grafisch ontwerper ben je veel bezig achter een computer – toch ben ik zelf gecharmeerd van de oude, handmatige technieken. Hierbij kom je vaak op verrassende ideeën, die digitale techniek toestaat. Dit is ook wat ik graag toepas in de lessen die ik geef aan de kinderen. Zo laat ik ze graag werken met sjablonen en stempels die ze zelf moeten maken. Ze komen er op deze manier achter dat ze hun ideeën zo simpel en abstract mogelijk moeten houden om het te laten spreken. Hierdoor leren ze op een voor hen nieuwe manier om gaan met kleur en vorm.

Michelle Kootkar

vakdocent

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 2016 studeer ik aan de Willem De Kooning Academie te Rotterdam opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving. Daarvoor heb ik in 2016 het Grafisch Lyceum Rotterdam afgerond. Op dit moment geef ik de ouderen groep uit de wijk les bij Punt 5. Een leuke uitdaging want op school leer ik vooral over een stuk jongere doelgroep. Naast de academie en Punt 5 ben ik zelf graag bezig met de kunstgeschiedenis. Wat ik graag zou willen overbrengen in mijn lessen is dat alles mogelijk is in de beeldende kunst. Want jij bent zelf degene die verzint en creëert.

 

Ons Bestuur!

 

Lida Veringmeier – Voorzitter

Lida is in maart 2017 lid geworden van het bestuur van Punt 5 en vervult daarin de rol van voorzitter. Ze heeft met haar bestuurlijke en juridische achtergrond ruime ervaring opgedaan binnen de overheid. Kunst is voor haar zowel inspiratie als ontspanning. Dat Punt 5 er in slaagt om kinderen kennis te laten maken met kunst, bij wie dat niet vanzelfsprekend is, is voor haar een extra drijfveer om zich in te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Margreet Heuvelman – Secretaris

Margreet is sinds 2017 bestuurslid van Punt 5. Zij is deskundig op het gebied van financiën, subsidies en (administratieve) organisatie. Zij heeft altijd veel interesse in kunst en cultuur gehad: als bezoeker om te genieten, maar ook in de financiële kant (zij heeft o.a. cultural economics gestudeerd). Helaas heeft zij geen creatieve genen om kunst zelf te maken: vol jaloezie kijkt zij dan ook naar de creatieve werken die de kinderen maken bij Punt 5. Margreet woont in Delfshaven en vindt het belangrijk om zich in te zetten voor de kinderen uit de buurt. Zij gunt het deze kinderen om ook kennis te maken met kunst en hopelijk er net zoveel plezier en inspiratie uithalen als dat zijzelf doet.

Ad Smit – Penningmeester

Ad heeft jarenlang gewerkt bij een accountantskantoor en een woningbouwvereniging in Rotterdam. Naast het feit dat hij al lang geïnteresseerd is in het verhaal achter de (financiële) cijfers, spreekt de doelstelling van Punt 5 hem zeer aan. Kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met kunst en zo een goed tegenwicht aanbieden voor het cognitieve aspect van school. Ad is sinds 2014 penningmeester in het bestuur van Punt 5.