Vrijwilligers/stage

Het kinderatelier zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers! Het atelier voor kinderen is begonnen in 1998 met alleen maar vrijwilligers! Wij zijn elk jaar heel erg blij met de fantastische inzet van zo veel verschillende mensen. De een blijft wat langer, de ander wat korter maar ze voegen allemaal enorm veel toe aan de kunstlessen in ons kinderatelier.
sbb-beeldmerk-fc

De Vrijwilligers!


Biba BasaricHoi,

ik ben Biba Basaric en sinds september 2020 werk ik bij Punt 5. Ik vind het leuk om kinderen te stimuleren om zich creatief te ontwikkelen . Daarnaast is het fijn om in z’n leuke team te werken , elkaar inspireren en ervaring op te doen. Naast Punt 5 werk ik in een textiel atelier waar ik samen met andere collega’s workshops geef zoals kleding , mode accessoires en sieraden maken .


Harmen Heuvelman

Hoi allemaal, ik ben Harmen. 
 
Ik ben in oktober 2020 gestart als vrijwilliger. Op de achtergrond help ik de leraren en de kinderen bij de lessen bij Punt 5. Ik vind het supertof om iedereen te helpen en te assisteren, zodat alles op rolletjes loopt. Via mijn zus, de voormalig secretaris, ben ik bij Punt 5 terecht gekomen. Het is reuze fijn om de kinderen te zien groeien en trots zijn op hun werk. Zelf werk ik als Animator en Grafisch Vormgever. Ik hoop mijn kennis over animatie en vormgeving met de kinderen te delen. En op de rustige momenten pak ik graag zelf mijn schetsboek er bij en probeer ik een portret te maken van iedereen die er rondloopt. 
 
Groetjes, Harmen


Lucas van de Spek

Als jonge kunststudent heb ik geleerd om buiten mijn comfort zone te treden. Om mijn canvas letterlijk en figuurlijk te vergroten, om het materiaal zelf te laten werken
als aanvulling op de eigen verbeelding, en om uit meer verschillende dingen inspiratie te halen. 

Die vrijheid om te zoeken en te experimenteren wil ik graag doorgeven.`

 


Leen Stam

Ik ben Leen en vanaf het begin, de oprichting, betrokken bij het prachtige kinderatelier. Hulp in de klushouding, ongevraagd en gevraagd advies, bij een deur staan… Waar ik kan help ik mee. Ik heb deze website opgebouwd en ik zorg ervoor dat alle mooie werken van de kinderen, maar ook volwassenen, hier een plekje krijgen. 


Stage!

Sefia de Weerd

Hoi! Ik ben Sefia de Weerd ik kom uit Indonesië en ben naar Nederland gekomen toen ik 5 was, ik studeer grafisch design op het grafisch luceum en nu loop ik tot en met Mei/Juni stage op de kinderaterlier Punt 5! Ik ben een creatief persoon en ik teken en creëer in mijn vrije tijd ook vaak, verder leer ik veel creatieve dingen op punt 5 en de aankomende maanden zal ik veel meer nieuwe dingen leren!


 

Op zoek…

Punt5 Kinderatelier zoekt vrijwilligers!  Ben jij iemand die graag creatief bezig is en dat ook graag samen met kinderen doet? Kan je goed omgaan met de drukte die een groep kinderen met zich meebrengt en heb je tijd om 2x per week op een vaste dag de kunstdocent te assisteren bij de les in ons fijne atelier? Ben je gemotiveerd en kom je altijd op tijd?

Neem dan contact met ons op want waarschijnlijk zijn wij op zoek naar jou!

We geven met een klein team kunstlessen aan kinderen in Delfshaven. Meestal zijn het groepjes van 12 leerlingen in de leeftijd van 3-14 jaar. Op vrijdagochtend geven we les aan een groepje ouderen. We tekenen en schilderen met de kinderen, maar drukken ook etsen en linoleum-snedes op onze etspers. Alle verf en inkt is op waterbasis dus we werken op een veilige manier.

Als vrijwilliger help je de docent bij het klaarzetten van de materialen en alles wat er nog meer komt kijken bij een les zoals: limonade inschenken, kinderen helpen met werkschorten aandoen, vragen van kinderen beantwoorden, alles na de les weer opruimen en schoonmaken.

Inclusief voorbereiden en opruimen moet je rekenen op 2,5 uur per les. Naast een vrijwilligersvergoeding van 3 euro per uur, bieden wij je een bruisende werkplek met leuke collega’s die je helpen met inwerken en die je ook graag uitleg geven over de beeldende technieken die we gebruiken. Punt 5 Kinderatelier zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers dus ben je enthousiast, stuur een mailtje met je telefoonnummer op!

 

  Naam

  E mail

  Onderwerp

  Bericht


  sbb-beeldmerk-fc

  vrijwilligerswerk Rotterdam Delfshaven Kunst Kinderen

  kinderatelier punt5