Vrijwilligers/stage


Het kinderatelier
zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. Het atelier voor kinderen is begonnen in 1998 met alleen maar vrijwilligers! Wij zijn elk jaar heel erg blij met de fantastische inzet van zo veel verschillende mensen. De een blijft wat langer, de ander wat korter maar ze voegen allemaal heel veel toe aan de kunstlessen in ons kinderatelier.
sbb-beeldmerk-fc

De Vrijwilligers!

Edward Teeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Edward. Ik werk al sinds 2008 als vrijwilliger bij Punt 5. Ik vind het leuk om de kinderen te begeleiden met verschillende technieken,zoals schilderen, etsen  en linosnede’s maken bij de verschillende lessenseries. Verder werk ik als kunstenaar bij Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam.

 

Mariëlla Peters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Mariëlla en ik help sinds 2016 bij verschillende activiteiten van Punt 5. Naast het maken van eigen kunst, vind ik het fantastisch om samen met “groot en klein” creatief bezig te zijn en te zien hoe zij genieten van het werken én het werk dat zij maken!

 

Oscar Stierman

Hallo ik ben Oscar. Ik assisteer sinds 2013 bij verschillende lessen en activiteiten van punt5. Ik vind het leuk om kinderen te leren tekenen. Ik motiveer ze graag om hun fantasie in vrije loop te laten. In mijn vrije tijd schilder ik graag en ben ik cartoonist.

Jo Willoughby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hello! I’m Jo and I have started to volunteer at Punt5 since summer 2018. I am studying in Rotterdam for two years and I’m from the UK, I am an artist and I also work with art galleries to run education projects. Recently I have worked in the UK, Calais and Athens running art workshops for children and adults. I wanted to volunteer at Punt5 to get to know my new local area, meet some people and get some experience working in the Netherlands.

Cynthia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Cynthia en ik werk sinds de zomer van 2018 bij Kinderatelier Punt 5. Ten eerste ben ik dat gaan doen, omdat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken en hiermee meer ervaring op wil doen. In het verleden ben ik aupair geweest en heb ik een meidengroep gehad in een buurthuis. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen in zowel de beeldende technieken als op sociaal vlak en geniet wanneer ik hun enthousiasme zie. Ook ben ik zelf graag creatief bezig. Eerder o.a. met kleding maken, textiel verven en tekenen. Bij Punt 5 hoop ik meer beeldende technieken onder de knie te krijgen en mijn presentatietechnieken verder te ontwikkelen. Er wordt hier op professionele manier gewerkt en de lessen zijn heel leuk en afwisselend.

 

Melanie Leeflang
Ik heet Melanie en ik ben 24 jaar. Vanaf september werk ik als vrijwilliger bij het kinderatelier. Ik ben gek op kunst en muziek en heb zelf een theateropleiding gedaan. Ik ben er van overtuigd dat iedereen creatief is en kunst kan maken, je hebt soms alleen een duwtje in de goede richting nodig. Ik vind het te gek om te zien hoe de jonge kunstenaars in aanraking komen met de verschillende vormen van kunst en zich kunnen ontwikkelen bij PUNT5. Op creatief vlak maar ook persoonlijk! Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de kinderen maar ook voor mijzelf. Het is erg leuk om deel uit te maken van dit inspirerende atelier.

 

Zissi van Randwijk

Hallo, mijn naam is Zissi van Randwijk. Ik ben 19 jaar. Ik ben dit schooljaar begonnen aan mijn eerste jaar HBO Social Work. Ik moest voor mijn opleiding een vrijwilligersplek plek kiezen. Na lang zoeken ben ik bij deze leuke plek terecht gekomen. Ik heb eindexamen gedaan in tekenen en werd daarom erg aangetrokken tot deze plek. Ik voelde me hier gelijk op mijn gemak. De kinderen zijn erg enthousiast en mijn collega’s zijn erg fijn om mee te werken. Ik hoop hier nog het hele jaar veel te kunnen leren van de projecten en de kinderen zelf!

 Stagiair

Camille Speekenbrink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Camille Speekenbrink en ik ben een twintig jaar oude student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik volg een grafische opleiding in de specialisatie Corporate Design. Op dit moment loop ik stage bij Punt5.

Van jongs af aan was tekenen al mijn grootste bezigheid. Ik houd mij elke dag opnieuw bezig met fascineren en daar opvolgend ook creeëren. Het is mijn grote droom om na het Grafisch Lyceum een student te worden aan de kunstacademie en mij daar verder te ontwikkelen. Ik wil het liefst ook mijn toekomst vormen vanuit mijn creativiteit. Kunst en filosofie geven mij energie. Niks maakt mij gelukkiger. Ik vind het ook fantastisch om jong en oud bezig te zien met creeëren. Ik kan veel leren van de lessen,  en vooral van de enthousiaste groepen die hier komen om kennis te maken met de kracht van creatie.

 

Op zoek…

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen komen helpen in ons kinderatelier. De werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de kunstenaar-docent bij het lesgeven.

Wij vragen een gemotiveerd persoon, die het echt leuk vind om met kinderen te werken en goed tegen de drukte van een groep kinderen kan.

Iemand die een vast dagdeel kan en ook elke week komt!

Wij geven educatieve kunstprojecten aan groepen van gemiddeld 12 kinderen (in de leeftijd van 3-14 jaar). Alles vanuit ons eigen kinderatelier, en soms op locatie.

Wij bieden een leuke bruisende plek, leuke collega’s een met veel doorgroei mogelijkheden. Je kan je kennis vergroten op beeldend gebied, allelei beeldende technieken leren en veel inspiratie opdoen. Maar ook oefen je je presentatie technieken en leer je in de praktijk van alles over lesgeven in beeldende kunst.

Neem contact op als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij het kinderatelier!

Dit geld zeker ook voor stage plaatsen. We zijn een erkend leerbedrijf.

Er is geen geld voor een vrijwilligersvergoeding; wel krijg je je reiskosten vergoed. We bieden je begeleiding door een intake gesprek en 2 x per jaar een evaluatiegesprek.

Bij ons kun je ook goed je Nederlandse taal oefenen. Het is geen probleem als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact met ons op!

Naam

E mail

Onderwerp

Bericht


sbb-beeldmerk-fc

vrijwilligerswerk Rotterdam Delfshaven Kunst Kinderen

kinderatelier punt5