Vrijwilligers/stage

Het kinderatelier zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. Het atelier voor kinderen is begonnen in 1998 met alleen maar vrijwilligers! Wij zijn elk jaar heel erg blij met de fantastische inzet van zo veel verschillende mensen. De een blijft wat langer, de ander wat korter maar ze voegen allemaal heel veel toe aan de kunstlessen in ons kinderatelier.
sbb-beeldmerk-fc

De Vrijwilligers!

Mariëlla Peters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Mariëlla en ik help sinds 2016 bij verschillende activiteiten van Punt 5. Naast het maken van eigen kunst, vind ik het fantastisch om samen met “groot en klein” creatief bezig te zijn en te zien hoe zij genieten van het werken én het werk dat zij maken!

 

Edward Teeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Edward. Ik werk al sinds 2008 als vrijwilliger bij Punt 5. Ik vind het leuk om de kinderen te begeleiden met verschillende technieken,zoals schilderen, etsen  en linosnede’s maken bij de verschillende lessenseries. Verder werk ik als kunstenaar bij Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam.

Oscar Stierman

tekenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo ik ben Oscar. Ik assisteer sinds 2013 bij verschillende lessen en activiteiten van punt5. Ik vind het leuk om kinderen te leren tekenen. Ik motiveer ze graag om hun fantasie in vrije loop te laten. In mijn vrije tijd schilder ik graag en ben ik cartoonist.

Jo Willoughby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hello! I’m Jo and I have started to volunteer at Punt5 since summer 2018. I am studying in Rotterdam for two years and I’m from the UK, I am an artist and I also work with art galleries to run education projects. Recently I have worked in the UK, Calais and Athens running art workshops for children and adults. I wanted to volunteer at Punt5 to get to know my new local area, meet some people and get some experience working in the Netherlands.

 Stagiair

Mijn naam is Manon en ik ben een 18 jaar oude studente aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, ik volg hier de opleiding mediavormgeven met de specialisatie Art en Design.

Zelf ben ik graag creatief bezig met tekenen, schilderen en ruimtelijk werk. Ik wil ook graag meer leren op beeldend gebied  en kunstgeschiedenis. Mijn toekomstbeeld is nooit echt zeker geweest, wel wist ik altijd dat ik creatief bezig wil zijn en het leuk vind om met kinderen te werken. Hierdoor vroeg ik me dus af of kunstdocent iets voor mij zou zijn en stichting punt 5 is de perfecte plek voor mij om dat uit te vinden en leek het me de perfecte stage plaats. Hier kan ik uitvinden of met kinderen werken voor mij geschikt is en leer ik een heel veel op beeldend gebied. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, de kinderen zijn geweldig en heel enthousiast, verder vind ik het super leuk om deel uit te maken van de leuke en leerzame lessen die gegeven woorden.

Op zoek…

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen komen helpen in ons kinderatelier. De werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de kunstenaar-docent bij het lesgeven.

Wij vragen een gemotiveerd persoon, die het echt leuk vind om met kinderen te werken en goed tegen de drukte van een groep kinderen kan.

Iemand die een vast dagdeel kan en ook elke week komt!

Wij geven educatieve kunstprojecten aan groepen van gemiddeld 12 kinderen (in de leeftijd van 3-14 jaar). Alles vanuit ons eigen kinderatelier, en soms op locatie.

Wij bieden een leuke bruisende plek, leuke collega’s een met veel doorgroei mogelijkheden. Je kan je kennis vergroten op beeldend gebied, allelei beeldende technieken leren en veel inspiratie opdoen. Maar ook oefen je je presentatie technieken en leer je in de praktijk van alles over lesgeven in beeldende kunst.

Neem contact op als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij het kinderatelier!

Dit geld zeker ook voor stage plaatsen. We zijn een erkend leerbedrijf.

Er is geen geld voor een vrijwilligersvergoeding; wel krijg je je reiskosten vergoed. We bieden je begeleiding door een intake gesprek en 2 x per jaar een evaluatiegesprek.

Bij ons kun je ook goed je Nederlandse taal oefenen. Het is geen probleem als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact met ons op!

Naam

E mail

Onderwerp

Bericht


sbb-beeldmerk-fc

vrijwilligerswerk Rotterdam Delfshaven Kunst Kinderen

kinderatelier punt5