Vrijwilligers/stage

Het kinderatelier zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. Het atelier voor kinderen is begonnen in 1998 met alleen maar vrijwilligers! Wij zijn elk jaar heel erg blij met de fantastische inzet van zo veel verschillende mensen. De een blijft wat langer, de ander wat korter maar ze voegen allemaal heel veel toe aan de kunstlessen in ons kinderatelier.
sbb-beeldmerk-fc

De Vrijwilligers

Hans van Wel

2016_01_03_naamloos_IMG_0643

Ik assisteer de docenten van Punt 5 bij de lessen en maak tijdens deze lessen tevens foto’s voor o.a. de website van het kinderatelier. Daarnaast verzorg ik de fotografie bij bijzondere projecten van Punt 5, zoals het project “Ets je eigen stad” in november 2015.

Edward Teeuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Edward. Ik werk al sinds 2008 als vrijwilliger bij Punt 5. Ik vind het leuk om de kinderen te begeleiden met verschillende technieken,zoals schilderen, etsen  en linosnede’s maken bij de verschillende lessenseries. Verder werk ik als kunstenaar bij Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam.

Oscar Stierman

tekenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo ik ben Oscar. Ik assisteer sinds 2013 bij verschillende lessen en activiteiten van punt5. Ik vind het leuk om kinderen te leren tekenen. Ik motiveer ze graag om hun fantasie in vrije loop te laten. In mijn vrije tijd schilder ik graag en ben ik cartoonist.

 Stagiair


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Jennifer, ik ben 19 jaar en studeer aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik doe de studie grafisch vormgeven en de specialisatie Art en Design. Zelf ben ik graag creatief bezig, vooral met schilderen, tekenen en kleien. Ik wil heel graag nieuwe dingen leren op beeldend gebied en heb als toekomst beeld dat ik graag met kinderen wil gaan werken. Hierdoor kwam leek stichting punt 5 voor mij de juiste stage keuze, volop werken met kinderen en nieuwe dingen leren op beeldend gebied zoals het geweldige etsen of lino. De kinderen zijn geweldig en ik vind het super om deel uit te maken van de leuke gezellige lessen die gegeven worden.

Op zoek…

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen komen helpen in ons kinderatelier. De werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de kunstenaar-docent bij het lesgeven.

Wij vragen een gemotiveerd persoon, die het echt leuk vind om met kinderen te werken en goed tegen de drukte van een groep kinderen kan.

Iemand die een vast dagdeel kan en ook elke week komt!

Wij geven educatieve kunstprojecten aan groepen van gemiddeld 12 kinderen (in de leeftijd van 3-14 jaar). Alles vanuit ons eigen kinderatelier, en soms op locatie.

Wij bieden een leuke bruisende plek, leuke collega’s een met veel doorgroei mogelijkheden. Je kan je kennis vergroten op beeldend gebied, allelei beeldende technieken leren en veel inspiratie opdoen. Maar ook oefen je je presentatie technieken en leer je in de praktijk van alles over lesgeven in beeldende kunst.

Neem contact op als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij het kinderatelier!

Dit geld zeker ook voor stage plaatsen. We zijn een erkend leerbedrijf.

Er is geen geld voor een vrijwilligersvergoeding; wel krijg je je reiskosten vergoed. We bieden je begeleiding door een intake gesprek en 2 x per jaar een evaluatiegesprek.

Bij ons kun je ook goed je Nederlandse taal oefenen. Het is geen probleem als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact met ons op!

Naam

E mail

Onderwerp

Bericht


sbb-beeldmerk-fc

vrijwilligerswerk Rotterdam Delfshaven Kunst Kinderen

kinderatelier punt5