Ets je eigen stad!

2015_11_12_naamloos_IMG_8348-bewerkt

Deze maand komen er maar liefst 17 scholen naar het kinderatelier om deel te nemen aan de workshop: Ets je eigen stad. PUNT 5 doet mee aan de themalijn voor het Rotterdamse onderwijs; Rotterdam viert de stad! (zie link naar de KCR) onderdeel van het cultuurtraject.

De kinderen krijgen van ons les in de grafische techniek etsen, dat is best een ambachtelijke techniek, waarbij je je tekening met etszuur in een zinkenplaat bijt en daarna afdrukt. Natuurlijk helpen wij ze met de technische stappen en het atelier veranderd in een bruisende drukkerij. Vooraf krijgen alle schoolgroepen een powerpoint te zien met etsen van oude meesters en moderne kunstenaars die etsen maken. Daarna gaan zij zelf aan de slag, ze maken allemaal een eigen ontwerp en natuurlijk hun eigen ets.

En wat een prachtige etsen worden er gemaakt! Wij zijn heel trots op zulke talentvolle kinderen, zo mooi! Hieronder een selectie van de prachtige foto’s van Hans van Wel. Het team dat deze workshop begeleid bestaat uit: Els, Marion, Michelle, Hans, Yasmila, Hans en Oscar.

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.