Vrijwilligers/stage

 


Het kinderatelier zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers! Het atelier voor kinderen is begonnen in 1998 met alleen maar vrijwilligers! Wij zijn elk jaar heel erg blij met de fantastische inzet van zo veel verschillende mensen. De een blijft wat langer, de ander wat korter maar ze voegen allemaal enorm veel toe aan de kunstlessen in ons kinderatelier.

sbb-beeldmerk-fc

De Vrijwilligers!


 

Osanne Stierman


Hallo ik ben Osanne. Ik assisteer sinds 2013 bij verschillende lessen en activiteiten van punt5. Ik vind het leuk om kinderen te leren tekenen. Ik motiveer ze graag om hun fantasie in vrije loop te laten. In mijn vrije tijd schilder ik graag en ben ik cartoonist.

 


Harmen Heuvelman

Hoi allemaal, ik ben Harmen. 
 
Ik ben in oktober 2020 gestart als vrijwilliger. Op de achtergrond help ik de leraren en de kinderen bij de lessen bij Punt 5. Ik vind het supertof om iedereen te helpen en te assisteren, zodat alles op rolletjes loopt. Via mijn zus, de voormalig secretaris, ben ik bij Punt 5 terecht gekomen. Het is reuze fijn om de kinderen te zien groeien en trots zijn op hun werk. Zelf werk ik als Animator en Grafisch Vormgever. Ik hoop mijn kennis over animatie en vormgeving met de kinderen te delen. En op de rustige momenten pak ik graag zelf mijn schetsboek er bij en probeer ik een portret te maken van iedereen die er rondloopt. 
 
Groetjes, Harmen


Cynthia

Hallo, mijn naam is Cynthia en ik werk sinds de zomer van 2018 bij Kinderatelier Punt 5. Ten eerste ben ik dat gaan doen, omdat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken en hiermee meer ervaring op wil doen. In het verleden ben ik aupair geweest en heb ik een meidengroep gehad in een buurthuis. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen in zowel de beeldende technieken als op sociaal vlak en geniet wanneer ik hun enthousiasme zie. Ook ben ik zelf graag creatief bezig. Eerder o.a. met kleding maken, textiel verven en tekenen. Bij Punt 5 hoop ik meer beeldende technieken onder de knie te krijgen en mijn presentatietechnieken verder te ontwikkelen. Er wordt hier op professionele manier gewerkt en de lessen zijn heel leuk en afwissele


Deciana Vliet

Hallo ik ben Deciana Vliet,Ik werk  sinds 2020 als vrijwilliger bij  Punt5.  Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en wil graag wat werkervaring hiermee op doen. Ik werk vooral graag met groepen van het speciaal onderwijs, dit type onderwijs  is mij vertrouwd omdat mijn zoon ook op het SBO zit.  Ik vind het leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben tijdens de lessen in het atelier. 


Biba Basaric

Hoi ,

ik ben Biba Basaric en sinds september 2020 werk ik bij Punt 5. Ik vind het leuk om kinderen te stimuleren om zich creatief te ontwikkelen . Daarnaast is het fijn om in z’n leuke team te werken , elkaar inspireren en ervaring op te doen. Naast Punt 5 werk ik in een textiel atelier waar ik samen met andere collega’s workshops geef zoals kleding , mode accessoires en sieraden maken .

 


Leen Stam

Ik ben Leen en vanaf het begin, de oprichting, betrokken bij het prachtige kinderatelier. Hulp in de klushouding, ongevraagd en gevraagd advies, bij een deur staan… Waar ik kan help ik mee. Ik heb deze website opgebouwd en ik zorg ervoor dat alle mooie werken van de kinderen, maar ook volwassenen, hier een plekje krijgen. 


Stage

Sophie Zerdoun

stagiaire van het Grafisch Lyceum (MBO) 

 

“Hoi! Ik ben Sophie en ik loop de komende tijd stage bij Punt5! Ik volg momenteel de opleiding Mediavormgeving, met als specialisatie Art & Design, op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik heb Punt5 dan ook gevonden via mijn school en vind het super dat ik op deze stageplek ervaring op kan doen. Ik hou erg van creatief bezig zijn, ik schilder veel, experimenteer veel met verschillende technieken, leer graag nieuwe dingen en kan zo uren bezig zijn. Ik wil dan ook graag door studeren aan de Willem de Kooning Academie, hier zou ik graag de opleiding Fine Arts & Teaching willen volgen. Punt5 is dus een hele leuke aansluiting op deze volgende studie, hier kan ik alvast ervaring op doen en alsnog creatief bezig zijn. Ook vind ik het erg leuk om met kinderen te werken en om te zien hoe iedereen zijn eigen creativiteit uit en leert te ontwikkelen.”


Marieke Kofflard

Ik ben Marieke, stagiaire bij punt 5. Dit jaar ga ik afstuderen aan de docentenopleiding voor beeldende kunst en vormgeving aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Voordat ik in Utrecht ben gaan studeren heb ik de opleiding grafisch vormgeven gevolgd aan het Grafisch lyceum in Rotterdam. Bij punt 5 ga ik lessen geven aan verschillende groepen kinderen en ouderen. Omdat ik vooral aan middelbare scholieren heb lesgegeven wil ik ontdekken of de kinderen bij Punt 5 beter bij mij passen. Ik hoop hiermee dit jaar mezelf te kunnen positioneren in het vakgebied en een mooie basis te creëren voor mijn eindonderzoek. Naast mijn docentschap schilder ik ook graag en werk ik veel met textiele werkvormen. Ik heb er heel veel zin in om les te gaan geven bij Punt 5. 


Op zoek…

Punt5 Kinderatelier zoekt vrijwilligers vanaf 1 september 2020! Ben jij iemand die graag creatief bezig is en dat ook graag samen met kinderen doet? Kan je goed omgaan met de drukte die een groep kinderen met zich meebrengt en heb je tijd om 2x per week op een vaste dag de kunstdocent te assisteren bij de les in ons fijne atelier? Ben je gemotiveerd en kom je altijd op tijd?

Neem dan contact met ons op want waarschijnlijk zijn wij op zoek naar jou!

We geven met een klein team kunstlessen aan kinderen in Delfshaven. Meestal zijn het groepjes van 12 leerlingen in de leeftijd van 3-14 jaar. Op vrijdagochtend geven we les aan een groepje ouderen. We tekenen en schilderen met de kinderen, maar drukken ook etsen en linoleum-snedes op onze etspers. Alle verf en inkt is op waterbasis dus we werken op een veilige manier.

Als vrijwilliger help je de docent bij het klaarzetten van de materialen en alles wat er nog meer komt kijken bij een les zoals: limonade inschenken, kinderen helpen met werkschorten aandoen, vragen van kinderen beantwoorden, alles na de les weer opruimen en schoonmaken.

Inclusief voorbereiden en opruimen moet je rekenen op 2,5 uur per les. Naast een vrijwilligersvergoeding van 3 euro per uur, bieden wij je een bruisende werkplek met leuke collega’s die je helpen met inwerken en die je ook graag uitleg geven over de beeldende technieken die we gebruiken. Punt 5 Kinderatelier zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers dus ben je enthousiast, stuur een mailtje met je telefoonnummer op!

 

  Naam

  E mail

  Onderwerp

  Bericht


  sbb-beeldmerk-fc

  vrijwilligerswerk Rotterdam Delfshaven Kunst Kinderen

  kinderatelier punt5