Wat doen wij?

Voor scholen

Kinderatelier Punt 5 in Delfshaven is een ruimte  waar kinderen les krijgen in beeldende kunst (etsen, tekenen, schilderen, grafiek, ruimtelijk). De lessen worden gegeven door een kunstenaar- docent beeldende vorming in het kader van de verlengde leertijd .

Wij bestaan nu 23 jaar, en werken intensief samen met vier verschillende basisscholen uit de wijk; de NicolaasschoolOBS de Vierambacht, de Valentijnschool en  SBO de Lucasschool. Daarnaast doen wij in opdracht van het opbouwwerk “Zowel Delfshaven” mee met het  Sport & Activity Delfshaven  project.

De afgelopen jaren hebben we een aantal succesvolle kunstprojecten ontwikkeld. Een kunstproject bij Punt 5 bestaat uit een serie van 8 lessen van anderhalf uur met een afsluitende expositie . We nemen de kinderen heel serieus en bieden minimaal 3 verschillende beeldende technieken aan, zoals schilderen met acrylverf, etsen maken, linosneden maken, boetseren met was, collages, sjabloneren, stempelen etc.

We proberen de kinderen alles zoveel mogelijk zelf te laten doen en werken met professionele materialen. Dit is mogelijk omdat we in ons eigen volledig voor kinderen ingerichte kinderatelier werken. Daar hebben we onder meer kleine ezels, een lino- en ets pers en diverse aanpassingen om met de kinderen goed en veilig te kunnen werken.

Omdat we werken met een serie van meerdere lessen kunnen we de kinderen echt meenemen op avontuur.  Ze doorlopen een creatief proces waarbij wij iedere kind een positieve ervaring willen meegeven. Dat doen we door hun werk heel serieus te nemen, mooi in te lijsten en te exposeren. Voor zo’n expositie gaan uitnodigingen naar de klasgenoten en ouders, er is een feestelijke opening. We hopen de kinderen zelfvertrouwen te geven en ze natuurlijk veel plezier te laten beleven!

Als u speciale wensen hebt, kunnen wij in een gesprek met u nagaan of we een project op maat kunnen maken. Ook doen wij soms projecten op scholen.

 Kom vooral eens kijken  bij een expositie:  de kinderen maken echt prachtige werk!


Kunstprojecten die NU bij ons draaien:

  • Iedere maandagmiddag kinderen van de de SBO Lucasschool
  • Iedere dinsdagmiddag 15:15-16:45 in het kader van “Atelier in school, KCR”   Basischool de Vierambacht
  • Iedere woensdagmiddag 12:30-14:15 kinderen van de Nicolaasschool  “Atelier in school, KCR”
  • Ieder woensdagmiddag onze talentengroep:“de Kinderdrukkerij” kinderen van verschillende scholen
  • Iedere donderdag ochtend kinderen van de Valentijnschool
  • Iedere donderdagmiddag van 15:30-16:45   project van Sports & Activity City Delfshaven; kinderen van verschillende scholen leeftijd: 6-9 jaar. Dit aanbod is gratis voor alle kinderen uit Delfshaven.
  • Iedere vrijdagochtend, speciaal aanbod voor ouderen, 65+

Ateliers in school wordt mogelijk gemaakt door:

Logo KCR kleur


 Speciale projecten

Iedere woensdagmiddag van 15:00-17:00 de kinderdrukkerij , vervolg activiteit kinderen tussen de 8-12 jaar voor talentvolle kinderen uit de wijk die kennis met beeldende kunst hebben gemaakt va onze schoolprojecten, en heel graag les willen hebben

Met steun van de burgemeester gaat Kinderatelier Punt5 een nieuw ontwerp maken voor de muurschildering op het elektrahuisje bij de Mathenesserbrug. De huidige muurschildering is in 1997 gemaakt door A. Roozendaal. Hij is ermee akkoord dat er iets nieuws komt op het huisje. Het huisje wordt eerst opnieuw geschilderd en dan komen er een aantal panelen op de muren. Een groep kinderen uit de buurt maakt in het kinderatelier ontwerpen voor de panelen. Daarvan komt een expositie waar bewoners uit de buurt kunnen stemmen. Een jury maakt dan de definitieve keuze. Het is de bedoeling dat het elektrahuisje er in maart 2014 weer prachtig bijstaat. Kijk voor meer informatie over het elektrahuisje op de site!