Tapijten van Ver!

 

Wij zijn een bijzonder project gestart waarbij wij een samenwerking zijn aangegaan met  “Romaisas”  https://romaisas.com/pages/our-storyKlik op de fotomap voor alle prachtige foto’s!

 

We vertellen de kinderen over de Amazigh ambachtsvrouwen In Marokko die tapijten maken en verkopen en zo hun gehele gemeenschap helpen. We hebben de kinderen laten kennismaken met de ambacht van het tapijten weven en ook echt kennis laten maken met de vrouwen die hun ontwerpen gaan knopen tot tapijt!

We hebben filmpjes met elkaar uit gewisseld, zo leuk!

Daarna hebben de kinderen zich verdiept in Amazigh patronen die op de tapijten staan en hun eigen patronen ontworpen en gedrukt in de lino techniek. Daarna hebben zij een ontwerp gemaakt voor hun eigen tapijt.

En vier bruisende bijna magische workshops verder zien wij vol verbnazing de resultaten. 

Wat een prachtige ontwerpen, wij zijn erg trots op onze leerlingen: Ali, Irene, Bayan, Jasira, Benjahmin, Catarina, Tobias, Noraly, Kerimko en Kinosha doen mee.

Alle ontwerpen zijn vandaag opgestuurd naar Marokko en nu afwachten hoe ze eruit gaan zien als tapijt!


Tapijt groet 1.

28 nov 2023
Een filmpje waarin Punt 5 en de kinderen contact zoeken met de vrouwen in Marokko, dit filmpje is naar Marokko gestuurd en wij kregen ook antwoord!

kinderdrukkerij Punt 5 oktober 2023 project Rotterdamse kinderen ontwerpen Marokkaanse Amazigh tapijten. Docent Marion Rutten, video Harmen Heuvelman

 


Antwoord uit Marokko!


Tapijt groet 2:

18 dec 2023

een filmpje over het maken van de ontwerpen in lino voor de tapijten. We hebben dit naar Marokko hebben gestuurd naar de Amazigh vrouwen die de tapijten gingen weven.

Kinderen van Punt 5 werken aan hun ontwerpen voor tapijten, lino’s gutsen en afdrukken.
les 3 van dit project. Docent: Marion Rutten, Video Harmen Heuvelman, Stagiaires: Morris Jansen en Anne Lisa Toorenaar.