Jubileum

“Heel vaak vragen de kinderen aan mij waarom het Kinderatelier Punt 5 heet. Ik vertel ze dan dat we met vijf mensen waren toen het begon en dat iedereen iets anders wilde. De één wilde een galerie, de ander een grafiek werkplaats en anderen een kinderatelier en we zochten een naam die bij alle dingen tegelijk pasten. En dat lukte natuurlijk niet, toen hebben we het Punt 5 genoemd, omdat we met ons vijven waren.

In 1998 had ik nooit kunnen denken dat het Kinderatelier dat ik voorzichtig was begonnen in de beneden ruimte van het atelier, zo succesvol zou worden…”

Marion Rutten


25 jaar!

Op 28 februari vierden we het 25 jarige bestaan van ons prachtige Kinderatelier! Het was een geweldig feest. De kinderen van de kinderdrukkerij waren voor een dag minileraar. Dat deden ze ook ook erg goed. Er waren verschillende workshops om te volgen voor de vele geïnteresseerde en betrokken bezoekers op deze dag.

En heel bijzonder…

Het heeft Koning Willem-Alexander behaagd om Marion Rutten te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau! Burgemeester Aboutaleb reikte deze prachtige onderscheiding uit na een erg mooie speech.

Wij bij Punt 5 zijn  trots op deze eer en op Marion!

Persbericht gemeente Rotterdam, onderscheiding Marion Rutten

Ridder Marion Rutten over kinderen met talent: ‘Ik voel me soms zó rijk!

 


Onze burgemeester Ahmed Aboutaleb kreeg vandaag van Marion een jubileumboek aangeboden. We weten dat hij zeer begaan is met de jeugd in Rotterdam en zeker ook die van Delfshaven. Hij staat zelf ook in het boek toen hij het Elektra huisje op de Mathenessserdijk onthulde met prachtige werken van de kinderen van Punt 5. We zijn er trots op dat de burgemeester ons boek elke dag kan bekijken!


Vandaag, 6 maart 2019, vierden wij het 20 jarig bestaan van Punt 5 Kinderatelier en wat was het een ontzettend gezellige dag! We willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan 20 jaar Punt 5. Samen met jullie hebben we er vandaag een fantastisch feest van gemaakt! Wethouder Kasmi reikte het aller eerste exemplaar uit van het boek ‘Kleine kunstenaars grote werken’ daarna volgden workshops, een veiling voor t goede doel, heel veel leuke ontmoetingen met oud leerlingen en oud punt 5-ers…


Op woensdag 6 maart vieren we onze verjaardag!

We vieren het met de kinderen, leerlingen, oud-leerlingen, fans van het kinderatelier, oud-PUNT 5-ers, ouders van kinderen die bij ons les hebben, juffen en meesters van de scholen en iedereen die zich betrokken voelt bij Punt 5,

Het belooft een bijzondere middag te worden. Zo zal niemand minder dan Said Kasmi wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme, het eerste exemplaar van ons jubileumboek uitreiken.
Een boek vol met anekdotes van kinderen die nu les hebben, oud-leerlingen, ouders, mensen uit de wijk, directeuren van basisscholen, juffen, meesters, iedereen die echt betrokken is of was bij Punt 5.

Daarnaast zijn er workshops voor jong en oud, waarbij de begeleiding dit keer in handen is van onze eigen leerlingen: kinderen zullen de workshops geven.

De mooiste, leukste, knapste, liefste, creatiefste en meest bijzondere kunstwerken gemaakt in ons prachtige atelier worden aan het einde van de middag geveild voor het goede doel: de Stichting Tekenen voor Kinderen.

Wanneer: woensdag 6 maart 2019 van 14:00- 19:00
Waar: Punt 5, De Fabriek van Delfshaven, Mathenesserdijk 418 B/C Rotterdam

Programma:
13.30 – 14:00 uur Inloop & start workshops
14:00 – 14:30 uur Uitreiking van het eerste exemplaar jubileum boek:
Kleine kunstenaars grote werken- 20 jaar Punt 5 kinderatelier door wethouder Kasmi.
14.30 – 19.00 uur Vervolg workshops & lekkere hapjes & drankjes & verkoop van werken & reünie oudleerlingen & presentatie van filmpje over PUNT 5 & expositie & lollies & reünie oud-PUNT 5-ers


 P5=15!

27 februari 2014

Ons 15 jarig bestaan hebben we natuurlijk ook passend gevierd!

Vandaag vierden we dat het kinderatelier 15 jaar bestaat! Wie had er toen kunnen denken dat 15 jaar later we er nog steeds zouden zijn met ons mooie kinderatelier! Punt 5 begon in 1999 Met Angela, Yvette Saskia Leen en Marion. Het kinderatelier kon aan de Rosier Faassenstraat een mooie start maken. Er is de afgelopen jaren veel gebeurt en na een paar verhuizingen heeft het een mooie plaats gevonden aan de Mathenesserdijk. Nog steeds in het prachtige Delfshaven! Marion is de drijvende kracht achter het kinderatelier en met 2 vakkrachten, Els en Nina samen met vrijwilligers zijn er elke dag kunstlessen in het atelier! Ons onvolprezen bestuur, Caty, Ineke, Frits en Ad slepen het atelier door moeilijke en leuke tijden heen! Op naar de volgende 15!


27 februari 2009

Wie had dat gedacht, tien jaar bestaat het kinderatelier alweer! Voor het 10 jarig jubileum hebben we een boekje, een film en een expositie in Villa Zebra gemaakt! gemaakt. Je kunt het hier bekijken:

10 jaar punt 5

 

Scan 7Scan 8

 

Bekijk hier de prachtige film die gemaakt is voor het 10 jarig bestaan van Punt 5. In twee delen zie je hier o.a. oud leerlingen en docenten aan het woord. De film is gemaakt door Christian Waard van Air Rebels.

 

 


27 februari 1999

De uitnodiging voor ons openingsfeest

Scan 5Scan 6