Gruffalo – schaduw les

Dit ben ik!

 

Hoe groot ben jij? Hoeveel plaats neem jij in? De kinderen van de valentijnschool hadden vandaag een les over silhouetten en groot en klein. Gelukkig was de Gruffalo er ook en samen lazen wij een spannend verhaal over het kind van de Gruffalo dat helemaal alleen  in het bos gaat spelen  (en dat mag eigenlijk niet) en in het bos is ook een grote gevaarlijke muis…… Na het spannende verhaal gaan de kinderen ook kijken hoe groot ze zelf zijn, en dat kan je doen door je zelf om te trekken. De kunstenaars van PUNT 5 doen het voor. En de kinderen gaan ook zichzelf omtrekken, daarvoor moet je plat gaan liggen maar dan kan je niet overal bij, gelukkig zijn de kinderen zo slim om elkaar te gaan helpen. En zo kunnen we toch dingen meten en tekenen, en bekijken.  Heel veel, handen en benen en voeten en hoofden zijn gemeten en getekend. Het was een spannende ontdekkingstocht en er zijn vele prachtige vindingen gedaan.

unnamed-6

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.