Sneeuwkristallen…

De eerste les van 2015 aan onze jongste leerlingen van de NUL groep van de Valentijnschool / psz de Dolfijn ging over sneeuwkristallen. Eerst hebben we gepraat over sneeuw en gekeken naar macro foto’s van hoe sneeuwkristallen eruit zien en sneeuwkristallen hadden gevoeld (koud!) gingen wij aan de slag. We gingen sneeuwkristallen maken, maar geen echte want die smelten, kunst kristallen die zijn nep, en gemaakt met lijm en zout . Na de demonstratie gingen ze aan de slag en wat een plezier, verwondering en concentratie. Er werd serieus hard gewerkt. Na  het harde werk keken we nog naar een filmpje, een liedje uit de film “Frozen” wat zeer in de smaak viel; “nog een keer!”

Nadat alle 3 de nulgroepen in het atelier waren geweest  hadden wij een droogrek vol prachtige kunst kristallen. En er is anderhalve kilo zout gebruikt!

unnamed-4

 

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.