Les 8 Sport & Activity

Soooo, we worden beroemd!

Binnenkomen, siroop drinken, de kinderen waren bijna allemaal veel te vroeg en  vonden het een beetje spannend dat dit echt de laatste les is. Ik heb de uitnodigingen laten zien en uitgelegd wat een expositie is. Omdat er op de uitnodiging van ieder kind een foto staat en hun naam is de eerste reactie ”Soooo, we worden beroemd” “YES!!!” Tot in detail wilde de kinderen weten wat er gaat gebeuren volgende week, het is heel spannend , het rode lintje, de familie die komt kijken en natuurlijk het het beloofde snoep. Samen gepraat over wat we allemaal hebben gemaakt en bekeken wie er nog iets moest afmaken.

Daarna de opdracht uitgelegd, we gaan de kleine dieren die we vorige week hebben bedacht met inkt nu boetseren met was om ijzerdraad.

Demonstratie: boetseren met was, en opbouw van het dier met ijzerdraad. Het is even oefenen met het knippen van ijzerdraad en wennen aan de was, maar dan ontstaan er al snel prachtige dieren. Met kraaltjes, mooie stofjes, veren, worden de wonderlijke wezens mooi gemaakt.

Twee kinderen hebben hun lino op een T shirt gedrukt, dat hadden ze nog niet gedaan doordat ze die les gemist hadden. Een kind heeft haar schilderij verder afgemaakt. Een meisje heeft was ijzerdraad en een plankje meegekregen om thuis een wasbeeldje dier te gaan boetseren.

We hebben de les afgesloten door samen op de foto te gaan met onze was beeldjes. Een aantal kinderen hielpen nog even wat langer om mee op ruimen en schoon te maken.

Ik heb na afloop van de les alle ouders gesproken en een uitnodiging gegeven voor de expositie volgende week! Alle ouders gaven aan het jammer te vinden dat de lessen stoppen en ze komen allemaal op de expositie samen met meer familieleden.

Ik ga deze leuke groep kinderen ontzettend missen!!!

Beeldaspect: boetseren, textuur

Taalelement: praten over wat we allemaal gemaakt hebben de afgelopen 9 weken

Woordenschat: expositie, een opening, was, boetseren

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS! met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op Les 8 Sport & Activity

 1. betty divendal schreef:

  Leuk (en super verantwoord)verslag van alle lessen, Leen!
  Ik zie e.e.a. meteen voor me, en proef de sfeer.
  wens jullie een leuke opening

 2. marion schreef:

  hi betty,
  ja super verantwoord, dat moest van iedere les van de deelgemeente toen dacht ik laat ik er dan maar wat moois van maken! We maken er meteen een boekje van, leuk he!
  groetjes marion

 3. marion schreef:

  PS Betty je was de eerste die een comment schreef, tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.