Punt 5 Kid’s special! 8-12 jaar

Wat leuk dat jullie ook meedoen in deze bijzondere tijd! Net zoals we altijd bij PUNT 5 doen, gaan bij bijzondere opdrachten maken!. Maar nu kunnen we niet in het atelier samen komen, daarom ga ik nu op een andere manier lesgeven.

Op deze pagina staan  nieuwe opdrachten voor je klaar!

Ook zal ik regelmatig leuke linkjes naar filmpjes, tutorials , presentaties over kunst kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing plaatsen. Net zoals we bij PUNT 5 op de blauwe toren doen!

Ik ben ook super benieuwd naar jullie tekeningen en kunstwerken. Als je het leuk vind kan je mij foto’s van je tekeningen sturen. Het mail adres daarvoor is. info@marionmarion.nl .Ook kan je mij via dat mail adres vragen stellen over je tekeningen.


Opdracht 1

Deze keer  gaan we giftige dieren tekenen!!!!

Durf jij mee te doen?
we gaan niet echt met gif werken hoor, het tekenmateriaal is vrij en  je mag 3 x gooien met een dobbelsteen en dus 3 dieren maken!!! als je het leuk vind kan je nog informatie zoeken over je dier of dit super leuk filmpje van Freek kijken over giftige dieren.

dobbelsteen tekening kinderdrukkerij giftige dieren


Opdracht 2 

 

Maak een grappige tekening

dobbelsteen tekening kinderdrukkerij

 


Opdracht 3

Deze eerste opdracht is een vervolg op de opdracht van afgelopen keer. We hebben in het atelier hard gewerkt aan onze Toren van Babel, en ons verdiept in moderne torens-  daarna hebben jullie allemaal een “Toren van Rotterdam” ontworpen. De vervolg opdracht is dat je een portret van jezelf maakt als architect voor je eigen gebouw. Sommige kinderen zijn daar afgelopen week in het atelier al aan begonnen. De opdracht staat hieronder uitgelegd. Het materiaal gebruik is vrij eenvoudig, potlood en pen / zwarte stift en gum – op papier.

Als je klaar bent en je wil heel graag nog meer tekenen dan raad ik jullie de super leuke website van Lineke lijn aan. Je kan daar hele leuke  tutorials volgen. Ik heb er 3 voor jullie alvast geselecteerd.

Tekening van David, 10 jaar

lineke lijn:

Hoe teken je een 3D gat in je papier, In 3 stappen! 

https://www.youtube.com/watch?v=7h6IbCxA554

Zo teken je de Maan, met wit potlood op zwart papier

https://www.youtube.com/watch?v=_fLUd5-Dyhk

Epic 3D tekening! Hoe teken je een slang? in stappen

https://www.youtube.com/watch?v=D8XekSi6AAs&t=7s

Heel veel succes en ik ben super benieuwd naar jullie tekeningen

Blijf gezond en tot volgende week woensdag!

Juf Marion

van PUNT 5 kinderatelier

 

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.


 

De “kunstkinderenwerkenthuisgalerie!”

(zeg dat maar eens drie keer achter elkaar!)