Van Afval naar kunst 

Wij hebben de afgelopen twee weken met veel enthousiasme vogelnestjes gebouwd van hergebruikt materiaal. Deze activiteit vond plaats tijdens de kunstweek van de Valentijnschool, die in het teken stond van recycling.  We hebben prachtige nesten gemaakt van materialen die anders direct in de prullenbak zouden zijn beland.
De leerlingen van groep 2 werkten samen met een ouder aan dit project. Samen hebben we eieren en vogels geknipt, en deze vervolgens ingerold. Ook was er veel zwerfafval in bakken waar de kinderen uit konden kiezen, met de vraag: Als ik een vogel was wat neem ik dan mee voor het bouwen van een nest? Daarna hebben we al het verzamelde materiaal op een ingerolde plaat gelegd, waarna alles onder de pers ging. Als laatst de gezamenlijke verwondering wanneer het resultaat uit de pers rolt.
Deze reeks lessen was een toffe ervaring voor alle 7 groepen die hebben deelgenomen. Het was niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Het creëren van kunst van afval heeft ons bewuster gemaakt van recycling en heeft ons laten zien dat zelfs alledaagse materialen kunnen worden omgevormd tot iets prachtigs.

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.