Pop-art lessenserie van de Nicolaasschool!

De leerlingen van groep zes van de Nicolaasschool hebben zich 9 weken ondergedompeld in de kunststroming “pop-art”. Ze hebben collages gemaakt geïnspireerd op Robert Rauschenberg, een zelfportret gemaakt in de stijl van Roy Lichtenstein en een fantasie-snoepwinkel gemaakt met vilten snoepverpakkingen geïnspireerd op Lucy Sparrow. Het enthousiasme droop er vanaf, en er zijn veel kussentjes en knuffeltjes extra gemaakt! Daarnaast hebben we mooie gesprekken gehad naar aanleiding van de zelfportretten over verschillen en overeenkomsten. Tijdens de lessen hebben de kinderen geleerd waar de stroming “pop-art” vandaan komt, hoe het te maken heeft met de opkomst van televisie en populaire producten en reclames. De kinderen herkennen Marilyn Monroe en de Campbell’s soep blikken van het werk van Andy Warhol en kunnen volledig zelfstandig aan de slag met naald en draad. Deze kunstenaars hebben hun diploma’s dik verdient!

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.