Kinderdrukkerij werkt aan Piranesi!

Piranesi is een kunstenaar die we bij de Kinderdrukkerij niet mogen overslaan, een van de meest beroemde grafische kunstenaars.
Maar ook is het werk een beetje duister en misschien wel moeilijk te begrijpen voor Kinderen, dacht ik. Dat bleek verkeerd gedacht want de kinderen vonden het werk juist erg mooi en hadden heel veel vragen over het werk. Piranesi heeft veel kunstenaars geïnspireerd, bijvoorbeeld de nederlandse kunstenaar Escher, en ook de filmmakers die de Harry potter films maakte met de bewegende trappen huizen. Meteen een prachtige reden om een scene uit de Jim Henson Film Labyrinth te laten zien, met David Bowie natuurlijk – en een decor op basis van een Escher prent. Maar toch vooral een prachtige video , kunst gewoon, en een mooie manier om David Bowie te eren!
Het was weer een mooie les!

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.