De Etsbus & Kinderatelier Punt 5

De Etsbus: workshops op loopafstand van school De Etsbus is een project in de Rotterdamse wijk Delfshaven waarbij workshops etsen op loopafstand van school worden gegeven.  Standplaats is Kinderatelier Punt 5,  waar kinderen onder begeleiding van professionele kunstenaars zelf een ets kunnen maken.  Doel van het project is kunst laagdrempelig te maken voor kinderen die daar (zeker in tijden van cultuurbezuinigingen) moeilijker toegang toe hebben, en hen zelf ervaring met een beeldende techniek op te laten doen. Aan het project hebben in totaal drie basisscholen uit de wijk mee gewerkt. Twintig groepen van in totaal 376 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar volgden een workshop. De workshops waren een groot succes, met prachtige resultaten waar ervaren kunstenaars nog van op zouden kijken. ‘’Ik vind het heel erg leuk dat wij iets leren wat kunstenaars echt doen,’’ aldus een trotse leerling. Eén van de leuke dingen van kunst is dat je het kunt delen. Als afsluiting van het project openen op vrijdag 6 juni op de Nicolaas school, Montessori school de Korf en de Vierambachtschool  in Delfshaven drie tentoonstellingen, waar honderden etsen van de jonge Rotterdamse kunstenaars die aan dit project hebben mee gewerkt te zien zullen zijn.

Naamloos1

Foto’s van Mariska van Zutven 
 

Docenten: Marion Rutten, Cornelie Samsom, Els Pardon De Etsbus is een samenwerkingsverband van Stichting to the Etch en Kinderatelier Punt 5. In juni verschijnt naar aanleiding van het project een publicatie.  Marion Rutten, Docent en Coördinator Kinderatelier Punt, tel 010-4256529   Contactgegevens Kinderatelier Punt 5: De Fabriek van Delfshaven, Mathenesserdijk 418 b/c   www.kinderatelierpunt5.nl   De Etsbus wordt ondersteund door:

Naamloos2 Naamloos3 Naamloos4 Naamloos5

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS! met de tags , . Bookmark de permalink.