Les 7 Sport & Activity

Kleine dieren tekenen

Binnenkomen, limonade drinken, de kinderen gingen meteen aan de slag met de vergrootglazen en de insecten potjes . De kinderen hebben buiten gezocht naar kleine diertjes en insecten en kwamen trots terug met een lieveheersbeestje. Ook is er binnen een spin gevangen. We hebben samen de insecten bekeken en ook beeldmateriaal en insecten boeken bekeken. Aandachtspunt was de typische pootjes en prachtige patronen in de vleugels.

Daarna de opdracht uitgelegd, we gaan kleine dieren en insecten tekenen, naar de waarneming. Hierbij gaan we werken met rietpen en zwarte inkt.

Enthousiast beginnen de kinderen aan duizendpoten, rupsen, spinnen, kevertjes en ander kruipende en krioelende diertjes. De insecten potjes met de spin en het lieveheersbeestje worden doorgegeven.

Daarna hebben we de kinderen gedemonstreerd hoe je met een pipet (een leuk woord)  inkt kan spatten en al blazende een vlek in een beestje kan veranderen. De kinderen maken ook hiermee prachtige tekeningen en mengen ook kleuren en ontdekken zelf nog veel meer manieren van tekenen met een pipet. Alle kinderen willen heel graag de pipet meenemen naar huis en dat mag.

We hebben de les afgesloten door samen alle geknoeide inktdruppels op te ruimen, vooral de tafels en de vloer zijn grondig gesopt.

 Beeldaspect: lijn, punt, arceren

Taalelement: praten over dieren en insecten; ben jij bang voor spinnen? Wanneer is een diertje vies wanneer niet?

Woordenschat: pipet, inkt, insect

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS! met de tags . Bookmark de permalink.