Italiaanse uitwisselings studenten in Delfshaven!

2016_05_13_naamloos_IMG_7334-1_resize Studentessa italiana visitare il nostro Studio!
Op vrijdag 13 mei waren er studenten van twee scholen in het atelier! Een groep Italiaanse studenten van het Liceo Brocchi uit Bassano del Grappa en hun uitwisselingspartners van het Emmauscollege uit Rotterdam. De studenten hadden een week achter de rug waar ze Nederlandse kunst en cultuur hadden gezien en sloten deze week af met een dag Rotterdam! Na een wandeling door Delfshaven hebben ze een workshop etsen gekregen. Met het thema “Rotterdam viert de stad” etsten ze de stad. Met hun opgedane ervaring en foto’s als basis kregen ze uitleg in de etstechniek van het inspirerende team van Punt 5, in het Engels deze keer! In iets meer dan anderhalf uur hebben alle studenten prachtige etsen gemaakt.

Na de workshop zat er een lunch bij de Olijventuin in het programma. Samenwerking met dit Turkse restaurant aan de Nieuwe Binnenweg was gezocht om de studenten een andere cultuur in Rotterdam te laten proeven! En ze vonden het er geweldig! Een stadswandeling in het centrum mocht niet ontbreken, ze zijn dus in een dag echt ondergedompeld in onze prachtige stad.

Wij van Punt 5 vonden het erg leuke en gezellig dat ze in ons atelier kwamen werken en waren zeer onder de indruk van de prachtige etsen die de leerlingen maakten, hele mooie en precieze details en sfeervol kleurgebruik!

Groetjes,
Marion, Els, Hans, Aylien en Oscar

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.