ijs taart atelier

 

Negen super slimme uitvinders kwamen in ons atelier om zich te verdiepen in het fenomeen ijs taart.

Het ijs werd heel grondig onderzocht- met alle zintuigen (!). We hebben ijs gevoeld, ijs geproefd en zelfs naar ijs geluisterd. In de groep besproken hoe ijs ontstaat uit water en in welke vormen je dat allemaal kan tegenkomen. Marion heeft een aantal proefjes gedaan met een grote ijstaart, met zout en met inkt, daarmee kan je ook de binnenkant van ijs bekijken.

“Tovenarij” met ijs!

Daarna hebben alle uitvinders een eigen ijstaart gekregen en alle dingen die zij wilde gebruiken voor eigen proefjes. Het atelier werd een bruisend laboratorium en de uitvinders namen hun taak zeer serieus er werd heel ingespannen gewerkt. Ze hebben allemaal andere dingen ontdekt en die ontdekkingen weer gedeeld met elkaar.

We hebben gezellig nog een boekje voorgelezen en toen gingen onze fantastische kleine uitvinders weer in de bakfiets met Geert terug naar de Kleine Machinist.

Dit bericht is geplaatst in NIEUWS!. Bookmark de permalink.